vida-miracles

Vida i miracles d’Odell Kraus

Novel·la. Premi Marian Vayreda

Autor: Josep Pastells

Barcelona: Empúries, gener del 2011. 264 pàgines

Fragment:

“A punt de fer-ne quaranta em toca tornar a començar, quina novetat! I ara em despenjo amb aquest correu electrònic quan més em valdria acomiadar-me amb una mort espectacular, no sé, saltar des d’un bon penya-segat a Cadaqués, abalançar-me contra les llambordes de quinze metres més avall a la plaça dels Apòstols de Girona o, si encara no em veig amb cor d’anar cap a l’altre món, almenys deixar constància de la meva ràbia, repartir castanyots pel carrer i fer sagnar les boques dels malparits que van agafats amb la dona, rient i fent-me saber que s’ho passen de puta mare mentre jo acumulo fracàs rere fracàs, l’últim amb tu; a veure si em tanquen una bona temporada a la garjola i així tinc tot el temps del món per girar la vista enrere i comprovar que sí, que em dec haver equivocat de segle o de mil·lenni, que ningú no ha dut ni durà mai una vida tan lamentable com la meva, que l’única sortida digna seria esclafar-me el cap perquè ja tinc els collons plens de les versions més sòrdides del destí”.