temps-neguit

Temps de neguit

Novel·la. Premi Rei en Jaume

Autor: Josep Pastells

Calvià: Ajuntament de Calvià, juny del 2010. 75 pàgines

Fragment:

“La vergonya que sentiria en confessar davant del jutge que havia enganyat la Simona, que durant gairebé mig any li havia estat infidel amb la Laura, no seria pas més gran que la que havia experimentat a comissaria quan els carrabiners em van treure les ulleres i van ordenar-me que els donés el cinturó i els cordons de les sabates. Ni res podria mortificar-me més que la detenció en plena classe, davant d’una trentena d’estudiants que em van veure marxar emmanillat sense entendre per què se m’enduien, però que des d’aquell precís instant tenien motius més que suficients per especular amb tot tipus d’hipòtesis sobre les meves activitats delictives. Esclar que el pitjor, amb molta diferència, va ser trucar a la meva dona per dir-li que m’havien tancat al calabós després que em denunciés, ignorava per quina raó, una estudiant amb qui m’havia embolicat unes quantes vegades”.